Automatic Plugin Delay Compensation Issue

for all your technical questions

Return to “Technical Support (FL Studio & Plugins)”

Forum rules
IMPORTANT: Provide step-by-step DETAILS about your problem and how to reproduce it. A VIDEO is highly recommended (get a free recorder here - upload .swf format videos direct to the forum). Bugs will be fixed much faster if you follow these suggestions. NOTE: Technical Support is ONLY available Monday - Friday (9 am to 11 pm CET), thank you.
[You can only see part of this thread as you are not logged in to the forums]
Philip Overdrifter
Fri Sep 15, 2017 1:46 pm

0 x

Automatic Plugin Delay Compensation Issue

Hey
I just wanted to report that I'm having problems with automatic PDC. I was working on a project, and everything was fine while I was working on it until I rendered the project to mp3. On playback, I realized that not all the song elements play in sync. I played the song in fl studio again and it was still fine. I turned off APDC and then rendered the project and the delay issue was fixed.


I'm recently changing the way I route things in my projects. Basically I have three send channels: "Sidechain" (where all the instruments are routed to be sidechained with LFO tool), "big reverb" and "room reverb" (both of which have just artsacoustics reverb on it with 100%wet 0%dry).
So almost every instrument is sended to sidechain channel and one of the reverb send channels. The reverb send channels also send signal to sidechain.
Below is a project file I made to visualize the way I route things. I also made placeholders in mixer channels to show which plugins I use on which mixer channel. Instrument from Inst 1 channel would go out of sync from Inst 2 channel because these are routed to different reverb send channels.

https://www.dropbox.com/s/3nfeo3p85jhtwc4/Routing.flp?dl=0

But as I said, it only occurs when I render file to audio.
Thanks



Return to “Technical Support (FL Studio & Plugins)”