Audio clips not staying in their channel rack filter groups since 20.9 update Topic is solved

Please report Mac related issues here

Return to “Technical Support (macOS)”

Forum rules
POSTS HERE ARE PRIVATE. INSTRUCTIONS BELOW:

ALL posts made in this forum are 'Private' so that only you and staff can see them. This allows sharing of personal data, projects and other information. Posts are generally made public after they are marked 'Solved' AND there was no personal data contained in them. If you don't want your post made public let the team know.

We know it's frustrating when things don't work as expected. However, please help us to help you by following these suggestions:

  1. Update - Before trying anything else. Download and install the latest version of FL Studio from here. Your bug may be fixed already!
  2. Update plugins - If you are using 3rd party plugins. Look at crash logs for their names. Install the latest version for any you spot. See also Plugins Behaving Badly
  3. Simple clear explanation - Explain what you are doing, or trying to do, and exactly what is happening.
  4. Update macOS - Are you using AT LEAST the last version of macOS High Sierra (10.13.6). Expect some issues if you updated to a brand new Major macOS release.
  5. Specific information - a) FL Studio version & build number, b) what you are doing and what happens exactly, c) step-by-step instructions how reproduce the problem.
  6. Screenshots - Another great way to demonstrate issues. See how here. Include images using the 'Attachments' tab, at the bottom of the post edit window.
  7. A video - The best way of demonstrating many issues - Use QuickTime as shown here. Include videos to your post from the 'Attachments' tab, at the bottom of the post edit window.
  8. Use English - Google Translate your post. Short simple sentences in your original language translate best. We are happy to work this way, no need to worry.

NOTE: Technical Support is ONLY available Monday - Friday (9 am to 5 pm Central European Time), thank you.
[You can only see part of this thread as you are not logged in to the forums]
AchillesMusic
Tue Dec 28, 2021 11:01 pm

x

Audio clips not staying in their channel rack filter groups since 20.9 update

Like most users, in my production template, I make use of channel rack filter groups to organise my sessions in a logical, mixing-oriented way. Groups such as: INST, DRUMS, VOX, KICK/BASS, FX etc.

Ever since I updated to 20.9, every time I load a project, ALL audio clips in the whole project default back to being in the "Audio" filter group. Even when I then go and manually assign them back where they should be (select tracks > opt-G > type in correct filter group name > enter), save, exit and re-load the project, they just go back to the "Audio" filter group.

This is obviously really frustrating. Please help!

EDIT: Now realising all sorts of weird stuff is happening with the channels and channel rack filter groups. Channels are getting moved around to different filter groups randomly, not limited to just audio clips.

MAC:
macOS Catalina 10.15.7 (19H1519)
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020)
3.6 GHz 10-Core Intel Core i9
32 GB 2667 MHz DDR4
AMD Radeon Pro 5700 XT 16 GB


Model Name: iMac
Model Identifier: iMac20,2
Processor Name: 10-Core Intel Core i9
Processor Speed: 3.6 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 10
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 20 MB
Hyper-Threading Technology: Enabled
Memory: 32 GB
Boot ROM Version: 1715.40.15.0.0 (iBridge: 19.16.10548.0.0,0)
Activation Lock Status: Enabled

FL STUDIO:
Producer Edition v20.9 [build 2256]
macOS - Intel





AchillesMusic
Fri Mar 04, 2022 2:29 am

x

Re: Audio clips not staying in their channel rack filter groups since 20.9 update

Sure, please see attached a video of the issue....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.




Return to “Technical Support (macOS)”