Plugin database has reverted to default Topic is solved

Please report Windows related issues here

Return to “Technical Support (Windows)”

Forum rules
CORONAVIRUS (COVID-19) ANNOUNCEMENT

We know many of you are locked-in or under quarantine restrictions at the moment. Our support staff are based in Europe, so they too are being affected by the current situation. We appreciate your patience during this difficult time as we may not be able to respond to support requests quickly as we would like.

Image-Line Management Team

WE NEED DETAILS: Your problems will be addressed faster if you follow these suggestions:

  1. Update - Before anything else, download and install the latest version of FL Studio from here. Your bug may be fixed already!
  2. Specific information - a) FL Studio version & build number, b) what you are doing and what happens exactly, c) step-by-step instructions how reproduce the problem.
  3. Screenshots - Another great way to demonstrate issues. Get a free screenshot app here. Include images using the 'Attachments' tab, at the bottom of the post edit window.
  4. A video - The best way of demonstrating many issues. Get a free recorder here. Include mp4 videos to your post from the 'Attachments' tab, at the bottom of the post edit window.
  5. Use English - Google Translate your post. Short simple sentences in your original language translate best. We are happy to work this way, no need to worry.

NOTE: Technical Support is ONLY available Monday - Friday (9 am to 5 pm Central European Time), thank you.

ALL posts made in this forum are 'Private' so that only you and staff can see them. This allows sharing of personal data, projects and other information. Posts are generally made public after they are marked 'Solved' AND there was no personal data contained in them.
[You can only see part of this thread as you are not logged in to the forums]
samuelbeckett
Tue Feb 11, 2020 4:05 am

x

Plugin database has reverted to default

Hey there,

Today, for no reason that I can figure out, my FL Studio 20 plugin database has reverted to the original structure (for example, the default says "Distortion", I changed mine to "Harmonic"). All of my third party plugins are not listed and the default array of plugins are there instead.

The actual files that supposedly compose the database are in tact and in the proper placement (as far as I can see and understand). But the menu in the actual program has changed and I'm not sure why.

I did have a weird error in my OS (Windows 7) where it logged me into a temporary profile, again for no reason I can understand. A restart fixed it but it's a bit worrying and I don't know if that's related to this issue. For context, this happened after I discovered this issue, when I reboot my system in the hopes that the database would return to normal.

Thanks a lot!

Evyi
Technical Support
Tue Feb 11, 2020 6:33 pm

x

Re: Plugin database has reverted to default

Hi there. Could you create a diagnostics log a...

samuelbeckett
Wed Feb 12, 2020 8:42 pm

x

Re: Plugin database has reverted to default

Hi there, Thanks a lot for the reply. Here's m...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.



Evyi
Technical Support
Sun Feb 16, 2020 4:51 pm

x

Re: Plugin database has reverted to default

Hi there. I'm pretty sure that you don't need ...


Robiaster
Technical Support
Fri Feb 21, 2020 4:00 pm

x

Re: Plugin database has reverted to default

Yes, however make sure to also manually move th...


Return to “Technical Support (Windows)”