Regarding Twitter Cards meta data

EzGenerator V4 forum

Return to “Ezgenerator v4 Customer Forum”

[You can only see part of this thread as you are not logged in to the forums]
Nyrican11
Mon Jul 30, 2018 5:24 pm

0 x

Regarding Twitter Cards meta data

Hello, had to ask in case anyone is well versed in getting the Twitter Cards meta data to work properly, or, if EZG doesn't work properly when it comes to the shop category level. I managed to add my Twitter meta data into the "Meta" portion of the Project Settings. However, while most of the pages do seem to generate the meta data correctly per the card validator tool from Twitter, it seems no matter what I do when it comes to the shop category page, it does not work. Oddly, it even works for shop product detail pages, but for some reason, does not work with shop category pages. I had the Title info in both the Shop category page, and the product detail page, as %Titletag% and the description one as %Description%, but while that works for the shop detail pages, the category page shows only exactly whatever is in the "Page Title" field, and in the "Description" field.

I've tried different things, such as putting the meta data on the individual page instead, or putting it in different project settings areas such as the HEAD, or the BODY, but the only way I seem to get everything to work properly with the exception of the category shop pages, is by putting it only in the META field. I have the following fields in there:

<!-- for Twitter -->
<meta name="twitter:card" content="summary">
<meta name="twitter:site" content="@genycis">
<meta name="twitter:title" content="%W_TITLE%">
<meta name="twitter:description" content="%DESCRIPTION%">
<meta name="twitter:image" content="https://www.genycis.com/GenycisBeatsIcon_1.jpg">

This has been what is working for the Twitter Cards, as you see in the image attached. The first portion of the tweet shows a Product Detail page to which the Twitter card generates the Title tag properly (it would do the same for description only I don't have a description listed yet for the item you see on attachment). However, if you see the tweet below it, when referencing a category shop page, in this example, https://www.genycis.com/crunk-beats.html as the URL, it shows %Titletag% instead of what it should actually show. I had set up in the shop, the information for the %Titletag% and for the %description% fields, and I also tried other fields as well but no matter what I do, it seems this does not work properly with regards to the Shop Category pages, yet oddly enough, with the same %Titletag% and %Description% words in the fields for the product detail page, it populates without problem.

Is there a way to fix this so that each category page (i.e., https://www.genycis.com/crunk-beats.html or https://www.genycis.com/club-beats.html or https://www.genycis.com/east-coast-beats.html , etc...) shows the proper Titletag and Description information as populated in the field? Or is there no way to correct this?

Thank you kindly for your input, anyone who is able to provide some. I appreciate your input in advance. Thanks again!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ezgenerator v4 Customer Forum”